Tiina

Olen Tiina Lifländer, helsinkiläinen kirjoittaja ja kirjailija. Synnyin Imatralla ja Etelä-Karjala elää minussa yhä vahvasti, vaikka olen muuttanut sieltä pois jo yli 25 vuotta sitten. Esikoisromaanini Kolme syytä elää julkaistiin vuonna 2016 ja toinen romaanini Hyvä yö elokuussa 2021.

Tykkään kirjoittamisesta ja kun kirjoitan, olen kivempi ja onnellisempi ihminen. Kirjoitan lähes kaiken ensin käsin ja sitten vasta tietokoneelle. Käsin kirjoittaminen on minulle paitsi kirjoittamista, myös äänenavausta, ajatusten jumppaa, tekstikäden verryttelemistä ja sanojen kaivon pitämistä auki, ettei se kasva umpeen sananjalkoja ja kortteita. Mikään ei tunnu samalla tavalla hyvältä kuin kirjoittaminen.  Kun kirjoitan käsin, kirjoitan paljon "turhaa" tekstiä, jota en koskaan käytä mihinkään varsinaiseen kirjoitusprojektiin, eikä se haittaa. Kirjoittaminen on minulle tutkimusmatka ja käsityötä.
Kirjoittamisen lisäksi tykkään erityisesti puutarhanhoidosta. Nautin, kun saan hipsutella kukkapenkkiä, nyppiä, nykiä, kastella ja istuttaa. Jos tsekkaat insta-tilini (@kirjailijatiinaliflander), huomaat, että tämä pitää todellakin paikkansa, sillä siellä on aika paljon kukkakuvia.
Näiltä sivuilta löydät paitsi kirjajuttuja, myös kirjoitusjuttuja blogini puolelta. Olen pitänyt blogia vuodesta 2007 nimellä Rooibos kirjoittaa, ja nykyään Rooibos kirjoittaa täällä omilla sivuillani. Blogi on minulle tapa ja paikka puhua kirjoittamisesta, ajatella kirjoittamista ja kirjata ajatuksiani ylös - myös muista asioista kuin kirjoittamisesta. Tervetuloa lukemaan!

kuva: Riikka Kantinkoski