Tiina

Olen syntynyt vuonna 1976 ja kotoisin Imatralta. Helsingissä olen asunut vuodesta 2003 asti. Olen filosofian maisteri ja graduni tein ruuasta kirjallisuudessa. Ruuasta pidän paitsi kirjallisuudessa myös oikeassa elämässä. Se, kun saa laittaa ruokaa rauhassa ja kiireettä ja mieluiten yhdessä syötäväksi, on yksi parhaista tavoista rentoutua. Muita harrastuksiani ovat liikunta (etenkin telemark) ja kirjallisuus. 

Kirjoittamisesta

Tiesin jo lapsena, että minusta pitää tulla kirjailija. Alle kouluikäisenä kirjoitin ruutuvihkoon lyhyitä tarinoita: ”Omen oli ihan tavalinen ja rehelinen koira. Eränä päivänä Omen ei lötänyt luuta jonka oli lötänyt jonka oli piloittanut.” Vähän vanhempana koirajutut vaihtuivat heppajuttuihin ja vuosia kirjoittamiseni keskittyi hevostarinoihin. Myös ensimmäinen romaanikäsikirjoitukseni oli hevosaiheinen.

Olen kirjoittanut useita romaanikäsikirjoituksia ja yhden novellikokoelmakäsikirjoituksen. Lopulta aloin vähän vahingossa kirjoittaa taas uutta romaanikäsikirjoitusta. Käsikirjoituksen työnimenä oli Volvo ja se oli viides käsikirjoitukseni. Kesällä 2016 Atena julkaisi esikoiseni Volvon, joka sai oikeaksi nimekseen Kolme syytä elää. Ennen esikoisromaaniani olen julkaissut lehdissä joitain novelleja ja muutaman kolumnin sekä artikkelin. 

Vuonna 2007 aloin myös kirjoittaa blogia kirjoittamisesta. Ajan mittaan blogistani Rooibos kirjoittaa muodostui minulle todella tärkeä. Se oli monesti arjessa ainoa kanava, jossa saatoin puhua kirjoittamisesta ja jakaa kirjoittamiseen liittyviä tunteita. Kirjoittajien blogiyhteisö kannusti minua monta kertaa, kun kustantamot muistivat hylkäyskirjeillä. Alun perin bloggasin anonyyminä Rooibos-nimimerkin suojassa. Kun sitten keväällä 2016 Atena julkaisi katalogissaan syksyn 2016 kirjat, luovuin anonyymiudestani ja siirryin bloggaamaan tänne omille sivuilleni.

Olen Lukukeskuksen listoilla ja tulen mielelläni kirjailijavierailulle. Puhun mielelläni tiestäni kirjailijaksi, kirjastani, julkaisemisen vaatimasta sinnikkyydestä, bloggaamisesta kirjailijan tai kirjoittajan näkökulmasta tai vaikka kirjoittamisen eri tavoista.

kuva: Riikka Kantinkoski